Fitness

Getting back to shape

I have always been little and skinny, and I often got the message «you need to eat more, Lotte», when I was growing up. But no matter how much I ate, I would not gain any weight. Having high combustion is a blessing 😉

Jeg har alltid vært lita og tynn, og fikk ofte høre at «du må spise mer, Lotte», da jeg vokste opp. Men uansett hvor mye jeg spiste, så la jeg ikke på meg. Høy forbrenning er en velsignelse 😉215454_19051645504_4795_n

BUT; after 2 pregnancies, that high combustion stopped. The abdominal muscles would not stay together anymore, and the skin had been strecthed so much that I was no longer comfortable in my own body.
This is how I looked in the end of my last pregnancy:

MEN; Etter å ha gått igjennom 2 svangerskap, så ble det brått en endring. Magemusklene ville ikke holde seg sammen lenger, og huden hadde blitt strukket så godt at jeg ikke lenger følte meg komfortabel i min egen kropp.
Sånn så jeg ut på slutten av mitt siste svangerskap:

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Please don’t misunderstand me – I don’t regret one second that I got 2 kids, and that the body changes do follow, but it is easy to get in that state of mind that «oh well, now my body looks like this, and there is nothing I can do about it», and then you just let yourself go. That does not work for me!

In october 2017 I researchet the net looking for personal trainers that either had experience in helping woman with diastasis recti or at least was willing to study and find out how to deal with this. I eventually got in touch with personal trainer, Stine Nyjordet, and she was willing to study this and be prepared on which exercises I should do, and she would help me along the way. Eventhough she could not promise me anything, she was willing to give it a shot, if I were willing. And I was!
Here you can read about diastasis recti (abdominal separation): Diastasis recti

Ikke misforstå – Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg har fått mine 2 barn, og endringer i kroppen følger jo med, men det er lett å havne i den fella at man tenker at «jaja, nå ser kroppen min sånn ut, og ikke noe å gjøre med», også lar man bare alt forfalle.
Det funker ikke for meg!

I oktober 2017 tok jeg kontakt med forskjellige personlige trenere, for å undersøke hvem som hadde mest erfaring eller var villig til å sette seg inn i problemstillingen med adskilte magemuskler (diastasis recti). Jeg fikk til slutt tak i personlig trener, Stine Nyjordet, og hun var villig til å sette seg grundig inn i min problemstilling, og selv om hun ikke kunne love noe, så var hun villig til å gi det ett forsøk hvis jeg var villig. Det var jeg!
Her kan du lese om adskilte magemuskler: Delte magemuskler

 

Min personlige trener/my personal trainer, Stine Nyjordet:
34984735_10156289697550505_7849910537193259008_n

I’m so happy that I found Stine, because I noticed very quickly that I got more and more contact with my abdomin after just a short time. She set up the training to strenghten my whole body, and not just my abdomin.
30th june I moved 9 hours away (by car), but we are going to continue with the training from 1st august, and then it will be follow-up online by e-mail and phone.
I will update my blog with posts that shows my progress from now on and forward when it comes to shaping my body fit again =)

Jeg er så glad for at jeg fant Stine, for jeg merket at jeg fikk mer og mer kontakt med magemusklene mine etter kort stund. Hun la opp styrketrening som styrket hele min kropp, og ikke kun magen.
30 juni flyttet jeg 9 timer unna (med bil), men vi skal fortsette med trening f.o.m 1 august, og da blir det oppfølging online pr e-post og tlf.
Jeg kommer til å oppdatere bloggen min med innlegg som tar for seg veien videre for meg og oppstramming av kroppen =)

Before I end this post I would like to share with you a video of me the day after one of my workouts with Stine 😉

Helt til slutt vil jeg dele en video av meg dagen etter en av treningsøktene med Stine;)

Thanks for your time, please leave a comment and share my blog =)

Tusen takk for at du tok deg tid, og legg gjerne igjen en kommentar og del bloggen min 🙂

 

 

4 tanker om “Getting back to shape”

 1. As an English reader I can confirm the følg meg thing thing works; you get asked some more things in this difficult language Lotte is blessed with😛 but to the foreigners, just follow common sense, it kind of speaks for itself, it gets you to a friendly confirmation (“Takk!”) … I can actually read some texts in Norwegian, definite language-crossing here and there with English and my own Dutch!
  Yay for that personal trainer, isn’t it difficult to stay in touch about this thing at a distance?

  Liker

  1. Aha, I thought it was just to click «følg meg», but it’s great that you got it right on your own 🤗
   Now, in the era of Internet, it’s not difficult to stay in touch with anybody. Thankfully. And she already knows me, and what kind of training that works 😊

   Liker

   1. I just clicked ‘svar’ not knowing what it means (my phone could have exploded! I don’t know what a ‘svar’ is!).
    It also asks for ‘Nettsted’ but it seems I don’t need to fill it in, it is not obligatory so i’ll just leave it blank to be safe.
    Anyway, it is easy so anyone seeing this, subscribe.
    Or følg!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s